Soki tłoczone - czemu należy je kupować

W ostatnich latach coraz większą popularnością cieszą się tłoczone soki. Produkowane są one jedynie z prawdziwych owoców i warzyw, a technologia tłoczenia pozwala na zachowanie w nich wszystkich wartości odżywczych. Ma to duże znaczenie, ponieważ zbyt duże przetwarzanie przyczynia się do utraty mnóstwa wartościowych witamin i minerałów, a co za tym idzie także zdrowotnych korzyści.

Przy tłoczonych sokach do pasteryzacji stosuje się niską temperaturę, która zabija wszystkie bakterie, ale jednocześnie nie powoduje ubytku w witaminach. Regularne ich spożywanie to świetne uzupełnienie codziennej diety, co ważne mogą je pić nawet małe dzieci i osoby w podeszłym wieku.

Soki tłoczone są smaczne, zwłaszcza że ich wybór na rynku jest naprawdę duży i każdy znaleźć może dla siebie ulubiony. Praktycznie każdy producent naturalnych syropów ma ich w ofercie co najmniej parę, tak więc wybierać będzie w czym. Przeważnie są sprzedawane w grubych workach, z praktycznym kranikiem do lania.

Komentarze

Popularne posty